Coach

Mijn naam is Miriam Spreekmeester(1973). Ik ben moeder van een zoon(1999) en een dochter(2000). Altijd geïnteresseerd in, en nieuwsgierig naar, wat mensen (kinderen) beweegt.

Met een sociaal pedagogische achtergrond en werkzaam als coach en Beeldend Kunstenaar is er een stevige vlecht ontstaan om kinderen, jongeren en volwassenen te stimuleren naar hun innerlijke kracht. Ik hou van de kracht die het geeft mensen te laten groeien en vol vanuit hun mogelijkheden te leren leven. Als coach functioneer ik als een spiegel die de mens soms nodig heeft om zichzelf werkelijk goed te kunnen zien. Mijn passie is om kinderen, jongeren en volwassenen met leerproblemen te begeleiden naar goede leerprestaties en weer plezier in het leren/leven te kunnen ervaren. Dit heeft een goede weerslag op het sociale en emotionele functioneren.

Mijn ervaring
Een kleine greep uit wat ik tot nu toe heb gedaan: Opleiding (2008)De kunst van Kindercoaching. Gecertificeerd Kindercoach. Opleiding (2010) Kernvisiecoach Gecertificeerd Kernvisiecoach  gespecialiseerd in coachen volgens de Kernvisie methode. Dit houdt in dat ik opgeleid ben om kinderen, jongeren, volwassenen met hun leerproblemen met als gevolg dyslexie, concentratieproblemen, belemmerende overtuigingen en negatief zelfbeeld, buikpijn, en eventueel niet meer naar school willen daadwerkelijk aan te pakken en een effectief resultaat neer te zetten. Tevens ben ik het bezit van een licentie om het Coachee-Spel te gebruiken. Het is een praktische, speelse en creatieve werkvorm die ik inzet bij het begeleiden van kinderen. Hierdoor worden ze zich bewust van hun kwaliteiten en talenten. Het spel geeft op een speelse manier heel veel informatie over het kind, de hulpvraag en de situatie waar het kind zich in bevindt.

Aangesloten bij:
Spreekmeester coaching is aangesloten bij beroepsorganisatie Adiona. Stichting Adiona is de beroepsorganisatie voor coaches binnen de vakgebieden kindercoaching, jeugdcoaching en gezinscoaching. Om aangesloten te zijn dien je een gedegen opleiding te hebben genoten, onderschrijf je de beroepscode, ben je in bezit van recente VOG ( Verklaring Omtrent Gedrag) en heb je een eigen praktijk. Dit betekent onder andere dat je gedegen opleiding hebt genoten, bij-en nascholing volgt, deelneemt aan super- en/ of intervisie bijeenkomsten en vakliteratuur bij houdt.